Näin vuoden alkuvaiheilla onkin hyvä palata juurille ja kertoa mistä kaikki on alkanut ja ketä valmennusten takana hyörii. Mun nimi on Taina ja mun parina on Jenna, olemme introvertti ja ekstrovertti. Meidän luonteenpiirteet on kuin yö ja päivä – Jenna on juuriaan myöten ekstrovertti ja saa virtaa ja inspiraatiota ihmisten kohtaamisista ja keskusteluista. Jennan toteemieläin on Pikkumyy – se ei pysy hetkeäkään paikoillaan, vaan on aina touhottamassa ympäriinsä. Jennalle tärkeintä työssä on monipuolisuus, muiden auttaminen ja tehokkuus.

Mun toteemieläin on kissa – pysyttelen mielelläni vähän kauempana hälinästä ja introvertti luonne vie mut usein viltin alle kirjan ääreen tai metsään kävelylle, ja se on mun tapa ladata akkuja. Hitaus taitaa olla mulle elämäntapa siinä missä Jennalle on nopeus. Työssäni kiinnitän huomiota huolellisuuteen ja tarkkuuteen, enkä hätiköi, vaan saatan uppoutua mihin tahansa tehtävään tunneiksi.

Niinhän sitä sanotaan, että vastakohdat eli meidän tapauksessa introvertti ja ekstrovertti täydentävät toisiaan, ja meillä usein meneekin niin että Jenna on saanut hommat tehtyä kun mää vasta valmistaudun tehtävään henkisesti. Toisinaan työnjako menee ihan huomaamattaan niin, että Jenna ideoi ja tekee suurpiirteiset raamit ja ydinasiat (samalla kun ravaa huonetta edestakasin), ja sen jälkeen mää järjestelen asiat ja pilkon ne yksityiskohtaisemmiksi ja tarkemmiksi.

Vaikka meidän luonteenpiirteet eroaa toisistaan huomattavasti, niin pohjimmiltaan meitä ohjaa samat arvot, ja ne on myös Ote omaan talouteen -valmennusten pohjana. Juuri arvojen takia me puhalletaankin niin hyvin yhteen hiileen, ja yhdessä vision ja mission kanssa ne saa meidät tekeen entistä enemmän töitä kohti tavoitteita. Koska yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, niin tässä kiteytys meidän johtavista ajatuksista. Meidän digiapuri Juuso teki meidän piirustukset vähän nykyaikaisempaan muotoon. 😀

Meidän arvot

 

Oteomaantalouteen_Visio_missio_arvot

 

Visio: Omaa taloutta hallitaan hyvällä fiiliksellä.

Missio: Yhdessä tekemällä, kannustetaan kohti unelmia ja pois sitku-asenteesta.

Arvot: auttaminen, asenne, luottamus, aitous, hymy

 

Tätä kirjottaessa huomasin, minkä sanan meidän arvojen etukirjaimet muodostaa!

Hymy
Auttaminen
Luottamus
Asenne
Aitous

Kyllä tässä taitaa olla jo todiste, että ollaan oikeiden asioiden äärellä. 🙂

Meidän visionamme on auttaa nuoria ja muitakin ihmisiä hallitsemaan omaa talouttaan hyvällä fiiliksellä, eli löytämään sen kultaisen keskitien liiallisen stressaamisen ja liiallisen huolettomuuden väliltä.

Missionamme on, että me yhdessä tekemällä kannustetaan ihmisiä tavoittelemaan heidän unelmiaan, ja pääsemään pois sitku-asenteesta. Valmennusten sanoma ei ole, että sitten kun taloutesi on tasapainossa, voit alkaa tavoitella unelmiasi, vaan sanomme, että voit koska vain lopettaa sitku-elämän ja alkaa hallita omaa talouttasi ilman että se hallitsee sinua. Rahan ei tarvitse olla elämäsi hallitsevin osa-alue, vaan laskut voi maksaa myös hymyssä suin. Se on loppujen lopuksi vain vaihdannan väline, siinä missä ennen oli oravannahka, ja voit itse valita minkä asenteen otat rahaa kohtaan.

Meidän arvot; hymy, auttaminen, luottamus, asenne ja aitous näkyy kaikessa meidän toiminnassa ja ohjaa meidän elämää päivittäin. Kaiken pohjalla on luottamus ja hymy – ilman luottamusta ei synny tärkeitä ihmissuhteita ja ilman hymyä elämä nyt vaan on tosi ankeeta ja se ankeus tartuttaa myös muut ympärillä olevat. Me saadaan voimaa muiden auttamisesta – se on ihan paras fiilis, kun näkee toisen kasvoilta kiitollisuuden. Ilman aitoutta ei voida osoittaa luottamusta. Me arvostetaan aitoutta niin ihmisissä itsessään, kuin myös heidän sanoissaan ja teoissaan, ja pyritään myös kaikin keinoin itse siihen. Aitous kumpuaa sisältä päin, ja sen takia me otetaan kaikki ihmiset vastaan ihmisinä, välittämättä ulkokuoresta tai muusta epäolennaisesta. Kirsikkana kakun päällä on asenne, ja se jos mikä johdattaa meitä eteenpäin elämässä. Elämä on pohjimmiltaan hyvin yksinkertaista, kun vain oivaltaa, mikä on itselleen elämässä tärkeintä. Monet ihmiset sortuu turhien asioiden murehtimiseen – ja itsekin kamppailen tämän asian kanssa päivittäin. Oman asenteen eteen täytyy kuitenkin tehdä päivittäin töitä, jotta saa luotua omannäköisen elämän.

Uskallatko lähteä kulkemaan polkua yhdessä meidän kanssa? Me luvataan, että reitille mahtuu myös niitä vastoinkäymisiä ja alamäkiä, mutta me ollaan myös varmoja, että oikeella asenteella ja hymyn voimalla niistä selvitään, ja päästään takaisin oikealle reitille kohti omia unelmia!