Ote omaan talouteen -valmennuksen juuret ulottuvat vuoteen 2015, kun Tampereen ammattikorkeakoulun yrittäjyyden yksikön, Proakatemian, nuoret yrittäjyysopiskelijat saivat idean luoda nuorille uudenlaisen valmennuksen oman talouden hallinnasta. Osuuskunta Incoren tiimiyrittäjät Linda, Ninnu ja Jukka olivat huomanneet, että nuorten talous alkaa olla melko huonossa jamassa, kun harva se päivä sai lukea uutisia huonosta työllisyystilanteesta ja nuorten lisääntyneistä maksuhäiriömerkinnöistä. Alkoi tuntua siltä, että nyt on oikea aika puuttua nuorten talouskäyttäytymiseen. Nuoret yrittäjät kehittivät valmennuksesta pilotin ja pääsivät kokeilemaan sitä Valkeakosken ammatti- ja aikuisopistoon. Ensimmäisen kokeilun jälkeen valmennusta kehitettiin opiskelijoilta saadun palautteen perusteella, ja lähdettiin sopimaan valmennuksia myös muihin kouluihin. Mukaan lähti myös yhteistyökumppaneita, jotka mahdollistivat koulutuksen kehittämisen ja laajentamisen. Koulutuksista kerättiin jatkuvasti palautetta, ja se onkin ollut tärkein voimavara koulutusten jatkuvaan kehitystyöhön vielä tänäkin päivänä.

Kun incorelaiset valmistuivat joulukuussa 2015 yrittäjyyden tradenomeiksi, yhdistettiin voimat toisen valmistuvan tiimin, Volumi osuuskunnan, kanssa. Volumi jatkoi yritystoimintaansa vielä joulukuun jälkeen, kun neljä taloushallinnon osaajaa päätti kokeilla siipiään yritysmaailmassa. Nyt Ote omaan talouteen -projektissa on ollut mukana kolme volumilaista, Jenna, Taina ja Veera sekä yksi incorelainen, Linda. Sama kokoonpano jatkuu näillä näkymin myös ensi syksynä, kun uusia valmennuksia aletaan järjestää.